tisdag 18 januari 2011

Phang Nga-utflykt

Har ju varit ute och styrt en utflykt idag. Phang Nga! Upp på thailändska fastlandet bär det av. Där berättar jag en hel del om gummiträdsplantage, vi besöker ett buddhistiskt klipptempel och vi åker ut i Phang Ngas skärgård. Det är så galet fint i skärgården, kalkstensklippor som minst sagt skjuter upp ur vattnet och många många meter över ytan. Det är riktigt otrolig natur! För att riktigt uppleva den måste man vara plats, det är inte alls samma sak på bild... Har dock försökt ta några bilder medan jag guidat!
Här har vi James Bond Island. Där spelade dom in James Bond 2 - Mannen Med Den Gyllene Pistolen. Ligger många speedboats och longtailbåtar här ute! Är ett riktigt populärt tillhåll för turisterna.
Mer James Bond Island.
Vi åker även förbi en klippformation som jag själv valt att kalla för T-Rex Klippan. Är ingen förutom jag som pekar ut den då jag, med min fantasi, tycker den påminner om en tyrannosaurus rex. Men det stämmer ju?! Kolla bara!!
Sedan kommer man ut till Koh Panyee. En muslimsk havsby som är byggd på träpålar mitt på havet. Är riktigt coolt att se faktiskt och en väldigt intressant plats om man är intresserad i islam!

Här nere kan ni verkligen se Phang Ngas skönhet. Kalkstensklipporna som skjuter upp och jag ser alltid örnar här också. Det är så nice! Så är ni någonsin i Thailand måste ni åka förbi Phang Nga om så bara för att köra ut en liten bit att kika.
Imorgon börjar jag tidigt. Blir hämtad 06.35 för att hämta folk från hotellen och köra dom till flygplatsen där flyget väntar på att åka tillbaka till Stockholm Arlanda. Jag ska dock inte med! Nej nej nej! Jag får stanna längre :)

1 kommentar:

  1. Vackert o jag kan tänka mig vackrare i verkligheten! T-Rex ser jag också, kanske med "dina" ögon. Kram

    SvaraRadera