fredag 12 november 2010

Liten djungelsafari idag

Idag var vi på en mindre djungelsafari tillsammans med Siam Safari. Vi fick först se lite på vattenbuffel och höra om deras betydelse för Thailand förr i tiden och idag. Vi fick även veta lite om ris, processen från frö till färdigt ris man kan äta. Kanske inte just själva kokningen, för det är inte så intressant. (Men för den som vill veta ska det koka i cirka 15 min beroende på vilket ris det är...). Sedan fick vi veta lite om gummiträd och kokosolja. Hur intressant som helst! Var tvungen att köpa två flaskor med ren kokosolja. För allt mellan matlagning till massage! Perfekt!

Men det roligaste var ju att se deras elefantskola! Vi fick se babyelefanterna medan de utförde söta tricks och hälsade och massa annat. En av elefanterna, Hutchu (uttalas som vårat atjo som i en nys), målade fina tavlor. Det var riktigt coolt att se, jag kunde inte hålla mig från att köpa en tavla. En fin procent av priset man köper får går till deras elefantsjukhus, där de tar hand om skadade och misskötta elefanter. Vill ni läsa mer så gå mer än gärna in på http://www.siamsafari.com/, där finns mycket information om vad de gör för elefanterna i Thailand. Siam Safari är för övrigt dom enda i hela landet som har licens för att de tar hand om sina elefanter på rätt sätt! Härligt med människor som bryr sig!

Glöm inte att se filmen lite längre ner där babyelefanterna på skolan håller konsert och vinkar! Är dom inte ursöta eller va?!


Tänkte bara slänga in en bild på hur mitt rum ser ut. Speciellt idag när det blivit städat haha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar