fredag 5 november 2010

Kanotutfärd!

Eller KANONUTFÄRD kanske vi ska kalla det? Vi har varit på en riktigt bra utfärd idag. Vi började tidigt med att åka ut mot Phukets norra kust. Där blev vi hämtade med båt för att ta oss ut i skärgården. Maffiga vyer med tusentals öar (bild 1+2)! Sedan när tidvattnet nått rätt punkt så var det dags att sätta sig i kanoterna för att ta oss in i själva öarna. Var ganska häftigt att se en liten förändring från hög- och lågvatten (bild 3). Detta var dock en mindre förändring, skillnaden mellan hög- och lågvatten kan vara ända upp till 3 meter.
Hur som helst så tar vi oss in i en väldigt trång grotta (bild 4), nästan så man måste ligga ner i kanoten. Ibland måste man även göra det... Fast lite senare. Sedan blir man rätt och slätt slagen av häpnad av vad man hittar (bild 5). Det är som ett hål inne i själva ön där det växer träd och växter och djur hoppar omkring. Är verkligen helt galet häftigt! Och sämre blir det inte, utan bara bättre. Just där vi var idag får man se något folk kanske känner igen? En liten scen från en av James Bond-filmerna. Med stenen som reser sig upp ur vattnet (bild 6).
Mycket mer finns att se. Varför inte svänga förbi en klippa som påminner om en piraya (bild 7)?
Sedan tog vi oss till en annan ö som vi också paddlade in i (bild 8). Var riktigt häftiga scener med höga berg och växter överallt. Riktigt coolt! Är det paradiset man kommit till? Och sitter det inte något i trädet? (bild 9). Jo men kolla, det gör det! Är inte det här närkontakt av tredje graden med naturen? Trädet är fyllt utav små urgulliga och söta apor som nyfiket tittar ner på oss när vi kommer. Både vuxna och unga apor. Överallt! (bild 10+11)

Sedan bar det av hemåt... Man var ganska mör efter en dag på havet. Och även fast det var molnigt så har man fått röd färg i ansiktet. Härligt! Sedan bar det av mot restaurang och en kväll på Bangla Road i Patong.
Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5
Bild 6
Bild 7
Bild 8
Bild 9
Bild 10
Bild 11

1 kommentar:

  1. Kul med bilder, här känner jag igen mig! Ser förhoppningsvis i Janurari!! =)

    SvaraRadera