söndag 14 november 2010

Citytur

Idag har vi varit ute på en riktigt fin utflykt. Gillade den verkligen! Först åkte vi till Wat Chalong som är ett thai-buddhistiskt tempel här på Phuket. Ett av Thailands viktigaste tempel till och med! När den nya byggnaden invigdes var Drottningen av Thailand här och invigde, hon kunde inte inviga hela stället för tempelområdet är över 200 år gammalt.


Här över ser ni den nyaste byggnaden på tempelområdet. Riktigt högt och fint! Toppen är gjord utav 18 kilo guld. Otroligt fint där inuti. Det folk oftast går in för att se det är vad som förvaras allra längst upp. Där förvarar man en del utav askan från den ursprungliga Buddhan. Var riktigt coolt att se! Även att se byggnaden då templen inte får något statligt stöd, dom byggs och uppehålls enbart med donationer. Thailands Kung ger ofta donationer till just det här templet då det är ett så viktigt tempel. Dekorationerna inuti är också otroligt fina. Kolla bara!

Här under har ni en bild på hur askan förvaras. Inför glas som är inför glas som är inför glas och så vidare.
Efter att vi varit på Wat Chalong så åkte vi till världens största smyckesbutik, Gems Gallery.
Det dyraste halsbandet här inne som vi kunde hitta kostade 5 miljoner thailändska baht, det motsvarar ungefär 1 063 000 svenska kronor. Otroligt glimrande!
Strax därpå åkte vi till ett kinesiskt-buddhistiskt tempel för att se skillnaden. Och skillnad är det. Ett exempel är att det finns drakar och lejonliknande figurer utanför templen. Två andra skillnader är att kineserna tror på olika gudar och andeväsen och att kinesiska buddhan är tjock medan thailändska buddhan är smal. Den kinesiska är tjock för att visa på lycka och välmående.
Nu ska jag duscha och sen ska jag faktiskt sova. Imorgon ska vi ut och se Phi Phi Islands och Koh Kai Nok. Ska verkligen bli kul! Hoppas vi får fint väder!

1 kommentar:

  1. underbart!!! och fantastiska bilder :) ses i januari tror jag helt klart. kräver egen guide! :D

    SvaraRadera