lördag 19 december 2009

Perfekt lunch!

Lördag. Lördagarna är inte mina favoritdagar. För det innebär ingen träning! Ärligt talat, jag har så trist om dagarna då... Anledningen till ingen träning är att det är en av mina vilodagar, men främst för att gymmet bara är öppet mellan 8 till 14. Vem är uppe så dom hinner dit?!
Ändå har min lördag varit en fin dag. Snön har fallit som aldrig förr, så marken är täckt av ett vitt täcke som är en bra 25 cm i alla fall! Härligt! Så tog en promenad med Trickie (hushållets hund) istället.

Har även lagat en alldeles perfekt lunch idag! Gick snabbt att göra och riktigt gott! Hittade receptet på internet, det är en Laxgryta med thailändska influenser. T.o.m lättare att göra än Makaroner och köttbullar!!!

Det här behöver du för 4 portioner:
4 portioner laxfilé (utan skinn)
3 dl Thai Sweet Chili-sås
Cashewnötter (efter smak och tycke)
Ris
(Färsk koriander)
(Lime)

Såhär gör du:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Hacka/krossa cashewnötterna och blanda dom med sweet chili-såsen. Och redan nu är den tuffaste delen över!
3. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och häll över cashewnötterna och sweetchilisåsen. Lägg på färska korianderblad om du känner för det! Och låt stå i 20-25 minuter.
4. Koka riset.
5. KLART! Hur enkelt som helst och passar perfekt som lunch, just för att det inte behöver passas! Vill du så kan du även pressa över lite lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar