tisdag 15 februari 2011

Similan, Check!

Tidiga morgonar börjar bli min grej. Blev hämtad klockan 06.00 för att åka till Similan Islands för att dyka. Dykplatsen är klassad som en av världens 10 bästa och det var faktiskt riktigt riktigt grymt att dyka där! Massor med fisk och intressanta saker att titta på.

Efter att ha satt ihop all utrustning och tagit på den var det alltså dags att dyka ner i det blå. Och det var riktigt riktigt blått. Sådär turkos-blå. Väldigt vackert! Och när man väl kommit ner så förstår man hur liten man egentligen är när man stirrar ut i havet.

Korallerna här var fantastiska. Fanns både mjuka och hårda koraller. Tyvärr så är några av dykplatserna stängda då dykning har gjort att korallreven förstörs. Så dom bryts av på grund utav att en del dykare inte har styr på sin buoyancy, alltså balans i simningen. Och en del koraller har råkat ut för mycket blekning.


Men fiskar fanns det i miljontals! Och dom är så färgstarka att det inte är klokt. Dom är så häftiga att se!

Spana bara in den här! Ser ut nästan som en drake, men det är en skorpionfisk. En giftig rackare, den ska man inte bli stungen utav. Dom är ofta väldigt svåra att få syn på då dom är mästare på kamouflage, så dom syns i stort sett aldrig. Men tittar man noga kan man ibland se en mun öppna sig, då har man en där. Vi fick syn på en riktigt cool röd-aktig skorpionfisk!

Vi fick även syn på den här muränan som låg på lur i sitt hål och väntade på fisk. En riktigt stor en!






1 kommentar:

  1. Vilka fina bilder! Jag o pappa har nu läst och är mycket avundsjuka!! Njut av resten av semestern! Kram mamma o pappa

    SvaraRadera